AGF Holland

Innovatieve groothandel AGH Holland

Wij zijn een familiebedrijf sinds 1928


Grootvader Johannes begon ooit met paard en wagen op de markt, vernieuwend voor die tijd. Zijn zoon Johan heeft daarna de familietraditie van vernieuwing versterkt en voortgezet. Onder Johan is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste marktverkopers van Nederland. Ook de volgende spruit in de familie droeg de genen van innovatie. Johan zijn zoon Johannes was van jongs af aan betrokken bij het verbeteren van producten en bedrijfsprocessen met respect voor mens en milieu. Samen met zijn vader Johan vormt hij het groene hart van verpakkingslijn Johannes en het groente en fruit bedrijf AGF-HOLLAND.


contact

AGF Holland is meer dan alleen een groothandel


Verse producten


Bijna een eeuw aan ervaring in groenten en fruit. Op de markt en als groothandel


Logistiek


Dankzij jarenlange innovatie gebruikt AGF Holland moderne en effectieve middelen voor efficiënte logistieke oplossingen


Recyclebare verpakkingen


AGF Holland ontwikkelt en produceert moderne plasticvrije verpakkingen.
Klaar voor een groenere toekomst.

Aan het einde van de jaren '20...

Een rijke traditie in groenten en fruit


Het is 1928 en overgrootvader Derk Johannes heeft zijn wagen volgeladen, Het fruit uit de Betuwe en de groente uit de Koekoekspolder en de veiling in Ijsselmuiden vormen een smakelijk pallet. Plastic verpakkingen bestonden toen nog niet, alles werd vervoerd in houten kisten. Terwijl Derk het paard door de straten leidt, helpt zijn zoon Johannes (Sr.) bij het venten van het seizoensgebonden assortiment. Van paard en wagen, naar een winkel in Genemuiden en Vollenhove, waagde de familie zijn kansen ook op de markt in Almere-Haven, waar toen slechts drie huizen stonden. Met later de volledige focus op het marktkoopmanschap, groeide het bedrijf uit tot een volwaardige groothandel.

Grootvader Johannes gaf het stokje door aan zoon Johan, die op zijn beurt de familietraditie van vernieuwing voortzette. Onder Johan is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste marktverkopers van Nederland.

parallax background
Eigenzinnig en innovatief

AGF Holland


familiebedrijf in groenten en fruit